Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Zoveel punten hebben we in Play-Offs nodig om kampioen te spelen”

Preud'homme Zoveel punten hebben we in Play-Offs nodig om kampioen te spelen

Club Brugge staat vanaf dit weekend onmiddellijk voor cruciale weken. Terwijl Anderlecht en AA Gent beginnen met een thuismatch, speelt blauw-zwart zijn eerste Play-Offmatch buitenshuis. Daarna komen de Buffalo’s naar Jan Breydel en vervolgens wachten Michel Preud’homme en de zijnen twee loodzware verplaatsingen naar Anderlecht en Genk. De Brugse coach blikt vooruit…

“Tot voor de bekerfinale waren wij de grote titelfavoriet”, vertelt Preud’homme aan HLN. “Maar omdat Standard won, deugt ineens niets meer. Dat is onrechtvaardig. Wat dit seizoen al over Club is gezegd en geschreven, was niét terecht. Alle doelstellingen tot aan de Play-Offs die vooraf door Verhaeghe, Mannaert en mezelf zijn bepaald, hebben we bereikt. We wilden doorstoten tot de groepsfase van een Europese competitie, opnieuw naar Brussel trekken voor de bekerfinale en als eerste aan Play-Off 1 beginnen.” So far, so good dus. Al moet het belangrijkste nog komen…

“Volgens mij hebben we in de Play-Offs 20 op 30 nodig om kampioen te spelen”, gaat MPH verder. “Dat we dan per se eens moeten gaan winnen op Anderlecht of Gent? Misschien niet”, pareert de Luikenaar. “Elke nederlaag is voor mij een catastrofe, tegen welke ploeg dan ook.” Tot slot heeft Preud’homme één leuze vooropgesteld die zal bepalen of blauw-zwart straks aan het langste eind trekt in de titelstrijd: “Vouloir le faire à chaque fois pendant dix matches – gedurende tien wedstrijden telkens wíllen winnen. Dat moeten de spelers in hun hoofd prenten”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws