Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme wil sleutelspeler nog 5 keer laten schitteren: “Ik word gek van hem”

Preud'homme wil sleutelspeler nog 5 keer laten schitteren Ik word gek van hem

Met nog 5 Play-Offspeeldagen voor de boeg, kunnen we niet anders dan constateren dat Club Brugge de beste papieren heeft om het kampioenschap straks binnen te halen. Michel Preud’homme hoopt alvast dat zijn sleutelpionnen fit blijven en dat het niveau van tegen Zulte Waregem doorgetrokken wordt.

Eén van die sleutelpionnen is José Izquierdo. De Colombiaan was tegen Essevee een gesel voor de Waregemse verdediging en vond opnieuw de weg naar doel. “Het probleem bij José is dat een Play-Off 1-wedstrijd tegen Anderlecht of een voorbereidingswedstrijd in Knokke geen verschil maakt”, vertelt Preud’homme aan HLN.  “Probeer hem maar eens uit te leggen dat het nú moet gaan gebeuren. ‘Oké coach’, en dan schudt hij van het lachen.”

“Of Izquierdo op dit elan kan doorgaan? Ik weet het niet”, lacht de Brugse coach. “Een Europese speler die zó een wedstrijd speelt, kan ik misschien zó gek maken dat hij ook in de volgende 5 wedstrijden alles kapot speelt. Maar Zuid-Amerikanen laten zich niet gek maken. Niet Gedoz, en niet Izquierdo.”

“José heeft mentaal al enorme stappen gezet, maar een garantie is hij nog niet. Plots kan hij ‘verdwijnen’ – zijn mannetje laten lopen, slordigheden in de passing, geen concentratie bij het schot op doel. Hij blijft voor een stuk onberekenbaar. Weet je wié er gek van wordt? Ik”, besluit Preud’homme al lachend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws