Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH blikt terug op bekerfinale: “Slechts één speler 90 minuten op niveau”

MPH blikt terug op bekerfinale: "Slechts één speler 90 minuten op niveau"

Club Brugge verloor de bekerfinale met 1-2 van Standard en zag zo de eerste prijs van het seizoen aan zijn neus voorbijgaan. Michel Preud’homme analyseert waar het fout ging. 

“De analyse van de finale is simpel: slechts één speler haalde 90 minuten lang zijn beste niveau: Poulain. En toch hadden we zonder de rode kaart voor Diaby gewonnen. Hij had niet zo moeten reageren naar Kosanovic. Maar kom, ik vond de uitsluiting zwaar, het ging immers om een bekerfinale. Trebel kreeg eerder óók geen tweede gele kaart, het was niet echt natrappen wat Diaby deed en Kosanovic provoceerde.”

“Bovendien wordt Diaby nu geschorst, terwijl de twee speeldagen schorsing van Badji tot nul werden herleid”, foetert de Brugse coach. “De wegen van God zijn ondoorgrondelijk”, grijnst hij. Maar ondanks de eerder aangehaalde ‘verzachtende’ omstandigheden was Preud’homme niet mals voor zijn topschutter. “Ik heb Diaby aangepakt op stage in Marbella. Voor de hele groep heb ik gezegd dat ik zo’n reactie niet accepteerde.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws