Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maes vergelijkt Brugse fans met die van Genk

Maes vergelijkt Brugse fans met die van Genk

Woensdagavond staat voor Club Brugge de moeilijke verplaatsing naar de Cristal Arena op het programma. Genk won immers zijn laatste 7 thuiswedstrijden. Toch willen Michel Preud’homme en zijn manschappen na de 1-0-nederlaag in het Astridpark aanknopen met een overwinning. Peter Maes denkt dat er straks een belangrijke rol is weggelegd voor de supporters. 

Zo’n 18.000 supporters zullen vanavond afzakken naar de Cristal Arena. “Maak er een heksenketel van”, doet Maes in HLN een oproep aan de Genkse supporters. “Zoals dat in Brugge ook altijd het geval is, zo wil ik dat onze fans ook hun rol gaan spelen.”

Al wil de coach daar niet mee gezegd hebben dat de Genkse fans in het verleden geen rol van betekenis speelden. “Ons publiek heeft dit seizoen al een hele belangrijke rol gespeeld. Zij hebben heel snel gezien dat er een nieuwe wind waait op KRC Genk en hebben dat ook constant ondersteund en positief begeleid. Ik heb dan ook heel veel bewondering en respect voor onze fans.”

MPH als Diego Simeone

Toch beseft Maes dat het publiek bij Club Brugge een nog grotere rol speelt. “Je voelt dat de honger bij Club heel groot is en dat het eigenlijk niet meer mag mislopen. Club hunkert al zó lang naar een landstitel en de supporters gaan heel passioneel mee in dat verhaal. Michel Preud’homme heeft die sfeer trouwens heel goed gecreëerd en in Brugge is dat echt een extra wapen.”

“Net zoals Diego Simeone dat ook doet bij Atlético. Zeker vijftien keer per wedstrijd zweept hij dat publiek op, zover zijn wij nog niet. Wij missen nog een stukje identiteit en stabiliteit, maar dat komt wel als we deze positieve resultaten over een langere periode kunnen neerzetten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws