Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Lestienne is talent dat kapot gaat door verkeerde keuzes”

Lestienne is talent dat kapot gaat door verkeerde keuzes

Maxime Lestienne streek in januari 2010 in Jan Breydel neer. De 23-jarige flankaanvaller bleef bij Club Brugge tot Al-Arabi hem meer dan vier jaar later kwam wegplukken. De Qatarese club leende Lestienne achtereenvolgens aan Genoa en PSV uit, maar daar zijn ze momenteel allesbehalve tevreden over de ex-speler van blauw-zwart.

Lestienne verloor onlangs zijn beide ouders en heeft het daar logischerwijs erg moeilijk mee. PSV had aanvankelijk veel begrip voor de situatie, maar lijkt zijn geduld stilaan kwijt te raken. Zo vindt PSV-coach Phillip Cocu dat zijn aanvaller niet goed genoeg traint. Nu Al-Arabi een prijskaartje van 9 miljoen euro op Lestienne geplakt heeft, wordt hij naar de uitgang geleid bij de Eredivisie-club.

“Die jongen is in de klauwen van makelaars gevallen en dreigt het zoveelste talent te worden dat kapot gaat aan een verkeerde keuze”, vertelt Aad de Mos bij 2BE. “Hij is lijfeigene van een investeringsmaatschappij die winst op hem wil maken. Daarbij kan ik me de twijfels bij PSV heel goed voorstellen. Voor dit soort bedragen moet je zeker zijn van het rendement van een speler.”

“Lestienne is niet stabiel en PSV heeft met Steven Bergwijn een groot talent achter de hand”, gaat de analist verder. “Hij heeft dringend behoefte aan stabiliteit in zijn carrière én in zijn leven. De keuzes die Lestienne nu gaat maken, worden heel bepalend. De vraag is of hij gaat aanhaken of definitief gaat afhaken voor de top.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws