Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse: “Ik vind dat veel meer ploegen dat zouden moeten doen zoals Club”

Degryse Ik vind dat veel meer ploegen dat zouden moeten doen zoals Club

Club Brugge bleek afgelopen zaterdag opnieuw een maatje te groot voor AA Gent. Bovendien vonden de Buffalo’s in hun laatste drie duels tegen blauw-zwart geen enkele keer de weg naar doel. 

Voer genoeg dus om over na te praten in Extra Time. Marc Degryse analyseerde de spelwijze van Club en kwam tot de vaststelling dat op dit moment niemand een antwoord heeft op de tactiek van Michel Preud’homme en de zijnen. “Club belet de tegenstander om te voetballen en doet dat als ploeg het best”, begint hij zijn betoog.

“Zo maakte Vormer in zijn eerste duel met Boussoufa al meteen duidelijk dat hij niet op een gemakkelijke avond hoefde te rekenen. Ook Simons ging daarin mee”, verklaart de analist. “De Bock vond ik trouwens ook echt een goeie wedstrijd spelen. Hij liep niet achteruit en durfde op de helft van de tegenstander druk te gaan zetten.”

“Club grijpt de tegenstander bij de keel en laat ze niet in hun spel komen. En op dit moment is er géén ploeg die zich daar onderuit weet te voetballen. Ik vind eigenlijk dat veel meer ploegen dat zouden moeten doen zoals Club. Maar het moeilijkste is om dat van minuut 1 tot minuut 95 vol te houden. Dat kost heel veel energie en is ook gevaarlijk, want het is elke keer met z’n allen vooruit. Club ontwikkelt zo een heel hoog tempo, maar in balbezit kan het wel nog beter”, besluit Degryse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws