Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“De scheids in Brussel is eerder geneigd om in het voordeel van de thuisploeg te fluiten”

De scheids in Brussel is eerder geneigd om in het voordeel van de thuisploeg te fluiten

Maar liefst 17 jaar. Zo lang is het geleden dat Club Brugge in de competitie nog eens met de volle buit ging lopen in het Astridpark. Toen verloor paars-wit met 2-3 na goals van Anic, Deflandre en Lesnjak (seizoen 1998-1999). Daarna verloor Anderlecht in eigen huis 23 thuiswedstrijden niet meer van blauw-zwart.

Ex-speler Karel Geraerts denkt dat blauw-zwart ook zondag op het nodige geluk zal moeten rekenen om met de drie punten aan de haal te gaan. “Tja, op Anderlecht moet je de perfecte dag hebben waarbij alles meezit, ook de scheids. Dat was voor ons nooit het geval”, vertelt de middenvelder aan Het Nieuwsblad.

“Van buitenaf krijg je de indruk dat de scheids in Brussel eerder geneigd is om in het voordeel van de thuisploeg te fluiten”, foetert Geraerts. Maar daarnaast beseft de ex-Bruggeling dat ook de sterke paars-witte kern een rol van betekenis speelde. “Zeker in eigen huis waren hun toppers op de afspraak. Ik herinner me Boussoufa en Frutos die ons vaak pijn deden”, besluit hij. Zondag krijgt Johan Verbist de moeilijke taak om Anderlecht – Club Brugge in goede banen te leiden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws