Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club telt niet 4, maar 5 punten voorsprong op AA Gent en Anderlecht

Club heeft geen 4, maar 5 punten voorsprong op Gent en Anderlecht

Club Brugge begon door de 0-1-winst op Schiervelde met een driepunter aan Play-Off 1. Datzelfde kan niet van Gent gezegd worden. De Buffalo’s geraakten in eigen huis immers niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Zulte Waregem. Maar er is nog meer goed nieuws voor blauw-zwart.

Club heeft momenteel 35 punten, Gent 31. Maar door een reglementswijziging hebben Michel Preud’homme en de zijnen eigenlijk 5 punten voorsprong op Hein Vanhaezebrouck & co.

Als Club en Gent op het einde van de rit met een gelijk aantal punten eindigen, is blauw-zwart kampioen. Bij een gelijke stand wordt er immers gekeken naar de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst gerangschikt stond: Club dus. Oftewel: Gent moet geen 4, maar 5 punten goedmaken op Club. Als we die redenering doortrekken, kunnen dat zaterdag – mits Brugse winst – 8 punten worden.

Bovendien is er ook een voordeel op Anderlecht. Het puntenaantal van paars-wit werd immers naar boven afgerond na afloop van de reguliere competitie. Bij Club (en Gent) was dat niet het geval en dus heeft blauw-zwart bij een gelijk aantal punten met Anderlecht ook een voordeel op Besnik Hasi en zijn manschappen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws