Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-speler genomineerd voor Ebbenhouten Schoen 2016

Club-speler genomineerd voor Ebbenhouten Schoen 2016

De Ebbenhouten Schoen bekroont jaarlijks de beste Afrikaanse voetballer uit de Belgische competitie. Bondscoach Marc Wilmots, leden van de Belgische sportredacties, alle coaches uit de drie nationale afdelingen en leden van een erejury (voorgezeten door Georges Heylens) beslissen samen wie met de prijs aan de haal gaat.

Bij de 25ste editie van het referendum behoort een Club-speler tot de genomineerden: onze Malinees Abdoulay Diaby. Voorts maken ook de Ghanezen Frank Acheampong (RSC Anderlecht) en Nana Asare (AA Gent), de Beniner Frédéric Gounongbe (Westerlo) en de Algerijn Sofiane Hanni (KV Mechelen) kans op de Ebbenhouten Schoen.

Op maandag 9 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden in het Birmingham Palace in Anderlecht. Dat meldt HLN. Vorig jaar won de Congolees Neeskens Kebano, die afgelopen zomer Sporting Charleroi voor KRC Genk inruilde, de Ebbenhouten Schoen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws