Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club moet niet klagen over scheidsrechterlijke beslissingen tegen KVO”

Club Brugge won afgelopen zaterdag met 0-1 van Oostende en pakte zo een belangrijke driepunter buitenshuis. Achteraf was er heel wat te doen over onder meer de rode kaart van Benoît Poulain. Marc Degryse analyseert.

“Club Brugge heeft de beste zaak gedaan dit weekend, want het heeft een uitwedstrijd kunnen winnen. Bovendien waren de omstandigheden tegen KV Oostende zeker niet ideaal. Ik denk dan in de eerste plaats aan die vroege rode kaart voor Poulain, maar het is knap dat Club, ondanks de druk en de man minder, zo makkelijk overeind gebleven is. De positiewissel van Simons, die een rij achteruit schoof, was in dat opzicht cruciaal. Hij zorgde voor rust achterin.”

“Over de scheidsrechterlijke beslissingen moet Club overigens niet klagen”, gaat de analist verder in HLN. “De uitsluiting van Poulain vond ik terecht, terwijl KV Oostende een penalty had kunnen krijgen na een overtreding van Engels op Jordan Lukaku. Naar mijn mening had ref Bart Vertenten de bal daar op de stip moeten leggen.”

Degryse maakte van de gelegenheid gebruik om meteen ook vooruit te blikken naar de Brugse thuismatch tegen de Buffalo’s. “AA Gent moet, in tegenstelling tot Club, met zorgen toeleven naar de topper. Achterin missen de Buffalo’s Mitrovic. Hein Vanhaezebrouck moet hopen dat hij snel weer inzetbaar is. Op het middenveld presteerde Lucas Deaux ondermaats, terwijl voorin Depoitre scherpte mist. Vanhaezebrouck staat voor de belangrijke keuze of hij nu Coulibaly een basisplek moet gunnen. In elk geval kan AA Gent zich geen verlies permitteren in dit zespuntenduel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws