Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ceulemans geeft MPH raad over spitsen: “Daar durf ik veel geld op in te zetten”

Ceulemans geeft MPH raad over spitsen Daar durf ik veel geld op in te zetten

Club Brugge verloor woensdagavond van KRC Genk en ziet zijn achtervolgers naderen in het klassement. Blauw-zwart heeft nu wel al 3 uitmatchen achter de rug. Jan Ceulemans gelooft nog steeds in de titel voor Michel Preud’homme en de zijnen, maar dan moet de Brugse coach zijn aanvallers wel vertrouwen geven volgens de analist.

“Ik hoop nog steeds dat Club kampioen wordt”, vertelt Ceulemans in HLN. “De enige vereiste daarvoor is dat Preud’homme zijn aanvallers laat staan. Want nu twijfelen de spelers. En dat zie je. De ene dag speel je wel, de andere niet. Dat knaagt bij aanvallers.”

“Een voetballer moet vertrouwen voelen. Als je bij een mindere match meteen naar de bank vliegt, dan uit zich dat in het spel. Bij Club twijfelen de spitsen. En dat zie je aan hun prestaties. Ik speelde destijds altijd bij Club, want ik was te goed voor de bank”, lacht Ceulemans. “Maar serieus… Dat zorgt voor rust in het hoofd.”

Raad voor MPH

“De beste oplossing is om nu duidelijkheid te scheppen. Wat ik Preud’homme als raad zou geven: laat je aanvallers vanaf nu gewoon staan. Ook al loopt het momenteel iets minder.” Wie die aanvallers zijn? Caje pleit voor Vossen. “Ik durf er veel geld op inzetten: als Vossen alle wedstrijden zou spelen, maakt hij zeker meer dan twintig doelpunten.”

“Ook al speelde Vossen tegen Genk verkrampt, hij heeft toch al genoeg bewezen dat hij het verschil kan maken? Meer dan Diaby is hij een spits voor de zestien – het spel van Club ligt hem. En ik ben er zeker van dat hij een rol als diepe spits aankan. Ik snap de discussie over zijn positie niet – wat mij betreft past Vossen perfect bij Club. Hij is compleet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws