Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bondsparket neemt opvallende beslissing over schorsing Mechele

Bondsparket neemt opvallende beslissing over schorsing Mechele

Vorige week dinsdag speelden de beloften van Club Brugge een competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (4-4). Brandon Mechele mocht speelminuten vergaren en startte in de basis. Maar de 23-jarige verdediger werd al na 44 minuten voetballen (onterecht) uitgesloten. Daardoor werd er gevreesd voor een schorsing in Play-Off I.

Normaal gesproken was dat ook het geval, want het bondsparket legde Mechele een schorsing van één speeldag op. Zijn sanctie gaat echter pas in vanaf 4 mei. En aangezien je voor de eerste ploeg enkel geschorst kan worden als de beloften in hetzelfde weekend spelen, wordt de schorsing automatisch overgedragen naar volgend seizoen. De Brugse beloften spelen hun laatste officiële wedstrijd immers op maandag 2 mei.

Michel Preud’homme kan dus opgelucht ademhalen. De Luikenaar miste de voorbije twee speeldagen Bjorn Engels en kan dit seizoen wellicht geen beroep meer doen op Benoît Poulain. Mechele is – als Engels of Denswil niet kunnen spelen – dan ook een welgekomen alternatief.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws