Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Beroepscommissie heeft besluit genomen over Diaby

Beroepscommissie heeft besluit genomen over Diaby

Club Brugge verloor onlangs de bekerfinale met 1-2 van Standard. Een cruciale fase in de match was het moment waarop Abdoulay Diaby na 55 minuten van het veld gestuurd werd door een ‘natrapbeweging’ aan het adres van Milos Kosanovic. Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing en een boete van €400 voor, maar blauw-zwart ging in beroep. De Geschillencommissie kende echter geen genade.

Sterker nog, de Geschillencommissie maakte er twee speeldagen schorsing van, waarvan één voorwaardelijk. De boete liep eveneens op tot €800. Michel Preud’homme & co oordeelden echter dat onder meer Stéphane Badji (Anderlecht) onlangs van twee speeldagen schorsing werd vrijgesproken voor een veel zwaardere overtreding. Club tekende dan ook beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie en zo verscheen Diaby vandaag voor de Beroepscommissie.

Maar die Beroepscommissie hield zijn been steef. De Brugse topschutter is er morgen tegen KV Oostende dan ook sowieso niet bij. Zijn straf van de Geschillencommissie, namelijk twee speeldagen schorsing waarvan één voorwaardelijk + €800 boete, blijft hetzelfde.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws