Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Voetbalhooligans reageren: “Waar waren veroordelingen toen jongeren in Molenbeek de politie aanvielen?”

Voetbalhooligans reageren Waar waren veroordelingen toen jongeren in Molenbeek de politie aanvielen

Er was zondag heel wat te doen rond de antiterrorismemars van Belgische voetbalhooligans op het beursplein in Brussel. De bedoeling van de aanwezigen was naar eigen zeggen om gezamenlijk een mars tegen terreur te houden. Maar – onder meer door onregelmatigheden – kregen de hooligans heel wat kritiek. Enkele betrokkenen wilden dan ook graag uitleg geven bij de incidenten. 

“We kwamen naar Brussel met de beste bedoelingen en helemaal niet om amok te maken. Bij het arriveren aan het Noord-station applaudisseerden we voor de para’s die er stonden. Heel veel respect voor wat die mensen doen. Ook toen we aan de beurs aankwamen applaudisseerden we voor de ordediensten en vooral voor de slachtoffers van dit zinloos geweld”, getuigt één van de aanwezigen.

“Wij kwamen dus met dezelfde bedoelingen als de mensen die er al waren, maar het waren de zogenaamde vreedzame betogers die naar ons begonnen te roepen en zelfs te spuwen. Een spandoek dat ontrold werd met de tekst ‘casuals against terrorism’ wilden sommige betogers ons afpakken. Het is toen dat het wat uit de hand begon te lopen en dat de politie optrad.”

Verschillende clubkleuren, samen tegen IS

“Maar wat is er mis met de tekst ‘casuals against terrorism’?”, vraagt de betrokkene in kwestie zich luidop af. “Zijn de vreedzame betogers dan niet tegen IS? En dat we respectloos door het bloemenperk liepen, klopt helemaal niet. Toen de politie ons samendreef, konden enkelen niet anders dan over het perk gaan. Ook de politie zelf, andere betogers en zelfs mensen van de pers liepen door het perk.”

“We trokken naar Brussel onder het motto ‘verschillende clubkleuren, maar samen tegen IS.'”, gaat een andere aanwezige verder. “Deze actie wordt door velen veroordeeld, maar waar waren de veroordelingen toen die jongeren in Molenbeek bij de arrestatie van Abdeslam de politie aanvielen?”

Anderlecht-hooligans in meerderheid

Volgens Voetbalkrant waren er – zoals eerder op BlauwZwartFans vermeld – inderdaad Club-hooligans aanwezig op de antiterrorismemars. Naar verluidt waren de hooligans van Anderlecht met zo’n 150 in de meerderheid. Die van Club Brugge, Gent en Antwerp waren elk met zo’n 70-tal aanwezigen. Ook Beerschot (30), Standard (20), Charleroi (15), STVV (10), Genk, Luik, RWDM, La Louvière en Eupen waren van de partij.

Een tiental amokmakers werden uiteindelijk opgepakt. Dirk Vos, woordvoerder van de koepelorganisatie van Belgische supportersverenigingen, nam ontslag. Op Facebook circuleert intussen een oproep om volgende week ook in Molenbeek te manifesteren. Tot slot doet momenteel een verhelderend ooggetuigenverslag de ronde op sociale media.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws