Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbist verklaart waarom hij Diaby rood gaf: “Dat maakt niets uit”

Verbist verklaart waarom hij Diaby rood gaf Dat maakt niets uit

Een cruciaal moment tijdens de met 1-2-verloren bekerfinale was de 55ste minuut. Toen kreeg Abdoulay Diaby tot zijn grote verbazing een rode kaart onder de neus geschoven. Scheidsrechter Johan Verbist geeft uitleg bij zijn beslissing.

“Ik was slechts 3 of 4 meter van de fase verwijderd. Diaby kreeg de fout mee, maar trapte vervolgens echt naar de speler van Standard. Ik heb geen seconde getwijfeld. Dat het een lichte beweging was, maakt geen verschil. Ze was er. Dat de speler niet geraakt werd, maakt niets uit”, aldus Verbist in HLN.

“Ik begrijp dat Club Brugge dit probeert te vergoelijken, want Diaby heeft voor hen de match verloren”, gaat de ref die zondag een strenge aanpak hanteerde verder. “Ik heb snel enkele gele kaarten uitgedeeld en toen hadden ze het begrepen. Vervolgens zijn ze beginnen te voetballen en was het een leuke wedstrijd om te leiden.” De rode kaart van Diaby zorgt ervoor dat hij wellicht niet in actie kan komen tijdens de eerste match(en) in Play-Off I.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws