Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

UEFA start onderzoek na ‘Heizelramptoestanden’ tijdens Club – Standard: “Kinderen werden vertrappeld”

UEFA start onderzoek na 'Heizelramptoestanden' Kinderen werden vertrappeld

De bekerfinale tussen Club Brugge en Standard zindert nog altijd na. Vooral de talrijke incidenten voor de wedstrijd waren opvallend. Op initiatief van de Belgische corruptiestrijder Karl Dhont start de UEFA een onderzoek.

Dhont maakt zelf deel uit van de blauw-zwarte aanhang en was afgelopen zondag dan ook aanwezig in het Koning Boudewijnstadion. Hij zag onder meer dat het ticketingsysteem faalde, waardoor er chaos uitbrak bij de supporters. “Ik was getuige van twee vechtpartijen. Talrijke mensen lagen op de grond, kinderen werden vertrappeld. Er werd geschreeuwd, getrokken en geduwd gedurende die hele 45 minuten. Het is werkelijk een wonder dat er niemand ernstig gewond is geraakt”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Dhont konden hooligans ook vrijwel zonder problemen het stadion binnen en moest het Brugse bestuur parkeren langs de Luikse Ultra’s. Dat de KBVB en de ordediensten geen melding maakten van de incidenten, doet heel wat wenkbrauwen fronsen. “Het is buitengewoon betreurenswaardig dat deze taferelen zich dertig jaar na de Heizelramp voordoen in hetzelfde stadion”, trekt Dhont van leer.

En hij kan het weten, want destijds was de Belgische corruptiestrijder ook aanwezig in het stadion. “Ik waande me opnieuw in de jaren tachtig en maakte me grote zorgen. Hier moet dringend iets aan gedaan worden, voor er onschuldige slachtoffers vallen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws