Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons verklaart waarom hij strafschop nam

Simons verklaart waarom hij strafschop nam

Het was al heel lang geleden dat Timmy Simons een elfmeter voor zijn rekening nam, maar tegen STVV was het nog eens zover. De Brugse kapitein nam zijn verantwoordelijkheid en schoot het openingsdoelpunt tegen de touwen.

“We kwamen al vrij snel op voorsprong, maar vergaten dan om de score uit te diepen via Wesley”, vertelt Simons bij Sporza Radio. “Daarna kreeg STVV ook enkele goeie kansen, maar gelukkig konden we rekenen op een uitstekende Butelle. Door onze druk naar voren kan het immers eens gebeuren dat de tegenstander ontsnapt.”

“Dat het mijn eerste doelpunt van het seizoen was?”, lacht Simons. “Dat is ooit anders geweest, maar Joske wilde niet trappen. Dus ben ik achter de bal gaan staan. We hebben vooraf altijd een lijst met jongens die in aanmerking komen voor een strafschop. En dan beslis ik op het moment zelf wie er mag trappen.”

Club is door de 3-0-zege alleen leider en hoopt om die voorsprong tot de start van Play-Off I vast te houden. “We gaan ook onze laatste wedstrijd proberen te winnen”, vertelt Simons daarover. “Wij kijken niet naar onze tegenstanders. We moeten in de eerste plaats zelf ons werk doen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws