Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Wesley verklaart waarom hij profvoetballer geworden is

Openhartige Wesley verklaart waarom hij profvoetballer geworden is

Om titels te winnen. Om een Bentley te kunnen kopen. Om nooit meer te moeten werken. De redenen om profvoetballer te worden zijn eindeloos. Maar winteraanwinst Wesley Moraes denkt in de eerste plaats aan de mensen rondom hem.

“Ik doe het vooral voor mijn kinderen”, opent Wesley enigszins verrassend in Het Nieuwsblad. De Brugse aanwinst werd op zijn vijftiende immers al voor de eerste keer vader. Een jaartje later kwam er nog een kleine spruit bij. “Ik werk om hen een beter leven te schenken. Toen ik opgroeide in Juiz de Fora was er thuis niet altijd veel te eten.”

“En wanneer mijn vader stierf toen ik negen jaar oud was, kwam mijn moeder er alleen voor te staan”, gaat Wesley verder. “Ze werd onvoldoende omringd om ons goed te kunnen opvoeden. Dat wil ik mijn eigen kinderen niet aandoen.”

“Mijn kinderen zorgen ervoor dat ik als jonge speler aan alle verleidingen kan weerstaan. In de zomer komen zij en hun mama definitief naar België. Ik weet niet waar ik zonder mijn kinderen zou zijn terechtgekomen.” De 19-jarige aanvaller heeft het alleszins naar zijn zin in Brugge. “Mijn integratie verloopt erg vlot. De coach spreekt Portugees en de Brazilianen hebben mij helemaal opgenomen in de ploeg.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws