Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ishiaku: “Nog eens terugkeren naar club die altijd goed voor mij was”

Ishiaku Nog eens terugkeren naar club die altijd goed voor mij was

Manasseh Ishiaku nam in 2007 het enige doelpunt voor zijn rekening in de bekerfinale tegen Standard. De vergeten bekerheld van blauw-zwart geniet met volle teugen als hij terugblikt op zijn belangrijke treffer.

Voorzet van Michael Klukowski, assist met het hoofd van Bosko Balaban, Ishiaku die Dante aftroeft en de bal in doel kopt: 1-0! De Nigeriaanse aanvaller steekt al vierend de bal onder zijn shirt, om zo het doelpunt op te dragen aan zijn nog ongeboren zoon. “Een zoon die ondertussen al zeven jaar oud is”, lacht Ishiaku.

“Hij heeft vaak meegekeken naar die beelden en vroeg zich altijd af waarom ik dat doelpunt op die manier vierde. Ondertussen heeft hij het wel al begrepen”, doet onze ex-spits zijn verhaal in HBVL. “Voor mij betekende dat doelpunt een mooie afsluiter van mijn periode bij blauw-zwart.”

“Ik had goede en minder goede momenten gekend bij Club Brugge en in mijn laatste seizoen kreeg ik te horen dat de club niet lastig zou doen als ik wilde vertrekken. Na dat doelpunt in de bekerfinale kreeg ik dan plots het bericht dat ik toch misschien een nieuw contract zou krijgen. Te laat, ik had in mijn hoofd al een beslissing gemaakt.”

Aan de slag bij vierdeprovincialer

Ishiaku trok achtereenvolgens naar MSV Duisburg, FC Köln, STVV en belandde in 2013 bij vierdeprovincialer Sporting Aalst. “Maar na twee weken ben ik ook daar moeten stoppen”, foetert de Nigeriaan. “Mijn beide enkels zijn helemaal om zeep.”

De intussen 33-jarige ex-speler is wel van plan om in de voetbalwereld actief te blijven. “Ik probeer mijn trainersdiploma te halen, want het voetbal is en blijft een wereld waarin ik me gewoon goed voel.”

“Weet je, het zou leuk zijn om zondag de bekerfinale live mee te maken”, bekent Ishiaku. “Ik heb amper nog contact met Club Brugge. Daarom dat het leuk zou zijn om nog eens terug te keren naar de club die altijd wel goed was voor mij.”

Ishiaku lacht met haardos Dante

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws