Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Genkse politie verklaart waarom Club-fans aangepakt werden

Genkse politie verklaart waarom Club-fans aangepakt werden

Vooraleer de topper tussen KRC Genk en Club Brugge van start ging, werden enkele supportersbussen van blauw-zwart staande gehouden voor een uitvoerig onderzoek van de Genkse politie. Daardoor misten sommige fans zelfs de aftrap.

Zondagavond kon je op BlauwZwartFans al lezen dat de Brugse fans eerder die dag hard aangepakt werden door de Genkse politie. Een grote groep supporters werden gefouilleerd, gefotografeerd en moesten hun identiteitskaart laten inlezen. Bovendien werden zelfs portefeuilles, jassen en schoenen ondersteboven gehaald.

Die grote zoekactie leverde de Genkse politie Bengaals vuurwerk en enkele bivakmutsen op. “Er waren ernstige aanwijzingen dat de Brugse supporters verboden attributen bij zich hadden. Dat bleek ook te kloppen, al was niet meteen duidelijk van wie het Bengaals vuur en de bivakmutsen waren”, aldus de Genkse politie.

“Er is dan ook niemand opgepakt. Het staat wel vast dat de supporters in kwestie zich onherkenbaar wilden maken in of buiten het stadion. Wat hun plannen daarbij waren, is minder duidelijk”, besluiten de Limburgse ordediensten in HBVL.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws