Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-coach Coopman: “Eén van de beste voetballers van zijn generatie, maar nog één werkpunt”

Ex-coach Coopman Eén van de beste voetballers van zijn generatie, maar nog één werkpunt

Sander Coopman werd afgelopen zondag door Michel Preud’homme in de basis gedropt. De 20-jarige middenvelder doorstond de test met verve. En dat terwijl Coopman voor de match tegen Genk nog maar 14 minuten tussen de lijnen stond. Bart Wilmssen, beloftencoach bij Club Brugge van 2012 tot 2014, laat zijn licht schijnen op het Brugse jeugdproduct.

“Ik ben altijd fan geweest van Coopman en zal dat altijd blijven”, vertelt Wilmssen aan Voetbalkrant. “Ik heb hem twee seizoenen onder mijn hoede gehad en hij is één van de beste voetballers van zijn generatie.” Bij Club spreken ze al een tijdje van Vazquez 2.0, maar daarvoor moet de jonge middenvelder eerst nog enkele stappen zetten.

Volgens de voormalige beloftencoach van blauw-zwart heeft Coopman voetballend vermogen, intelligentie, is hij altijd aanspeelbaar en leergierig. “Al is er ook één werkpunt: maturiteit. Maar zoiets komt enkel door te spelen. Ik ben er dan ook zeker van dat hij op termijn een belangrijke speler voor Club zal worden.”

“Sander moet eens dertig matchen na elkaar kunnen voetballen op het hoogste niveau. En bij Club is de concurrentie te zwaar. Hij zal nu en dan momenten krijgen, maar dat is te weinig.” Volgens Wilmssen zou een uitleenbeurt dan ook een goed idee zijn voor Coopman. “Ik vergelijk Sander graag met Pär Zetterberg. De Zweed had het moeilijk om zich door te zetten bij Anderlecht, maar was wel de patron bij Sporting Charleroi.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws