Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Engels over zijn periode als enfant terrible: “Mijn ma wist niet wat ze zag”

Engels over zijn periode als enfant terrible: "Niet de juiste keuze"

Bjorn Engels is momenteel één van de absolute sterkhouders bij Club Brugge. Maar in het verleden was dat wel eens anders. De intussen 21-jarige verdediger kende in zijn pubertijd namelijk heel wat problemen bij blauw-zwart.

Het kwam zover dat Henk Mariman, die destijds aan het hoofd van de jeugdopleidingen stond, de verdediger op zijn veertiende wilde wegsturen bij Club. “Ik kwam in mijn puberfase, liet de school wat liggen en begon uit te gaan. Niet de juiste keuze”, opent Engels in Sport/Voetbalmagazine. “Mijn moeder was het beu om me telkens naar de training te brengen en achteraf te moeten horen dat ik er weer mijn voeten aan geveegd had. Toen is ze naar Mariman gestapt om aan de alarmbel te trekken.”

“Ik had mijn trainingspak nog aan toen ik met mijn ma en de trainer in Marimans bureau binnenstapte. Hij was keihard. ‘Op dit moment ben je het niet waard om het logo van Club Brugge te dragen.’ Ik was volledig in shock, wist totaal niet wat ik moest zeggen. En toen hij zei dat het 5 voor 12 was, keek ik op mijn horloge”, lacht de Brugse verdediger. “Mijn ma wist niet wat ze zag. Toen heb ik de knop omgedraaid en ging het alleen maar bergop.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws