Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dierckx laat zich uit over rol als invaller

Dierckx laat zich uit over rol als invaller

Na de ontgoocheling in de bekerfinale trok Club op Play-Offstage richting Marbella. Eén van de afwezigen was Tuur Dierckx. Hij werd immers bij de nationale beloften verwacht. De 20-jarige flankaanvaller hoopt om straks een rol van betekenis te kunnen spelen in het titeldebat. 

“Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze internationale break”, bekent Dierckx. “Bij de U21 speel je met leeftijdsgenoten die allemaal vrienden zijn. Dat zorgt voor een andere gevoel dan bij Club. Anderzijds heb ik de oefenstage gemist, al denk ik niet dat daar veel nieuwigheden zijn verteld.”

Dierckx kreeg tot dusver 654 speelminuten dit seizoen, waarvan maar liefst 19 invalbeurten. De jonge aanvaller snakt echter naar meer. “Het is moeilijk om er elke keer opnieuw te staan. De motivatie is er wel altijd, maar de onzekerheid dat je wel of niet invalt knaagt. Als je die adrenaline niet kwijt kunt in een match, blijf je soms gefrustreerd achter.”

“Bij een korte invalbeurt is bovendien de match vaak gespeeld, en houdt Club of de tegenstander gewoon de bal”, gaat Dierckx verder tegenover Voetbalkrant. “In die korte tijd kan je je moeilijk tonen. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen, maar we zijn met een grote groep. Ik weet dus ook dat ik mijn plaats moet kennen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws