Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse haalt uit: “De bond verkracht zijn eigen reglementen”

Degryse haalt uit: "De bond verkracht zijn eigen reglementen"

Volgens het bondsreglement moeten de laatste twee speeldagen op hetzelfde tijdstip beginnen. Maar desondanks verschoof Nils Van Brantegem, de kalendermanager van de Pro League, de match tussen Gent en Leuven van zaterdag- naar vrijdagavond, om de Buffalo’s zo meer hersteltijd te gunnen voor de Champions League-return tegen Wolfsburg. “Een fout signaal”, zo vonden ze in Extra Time.

“Het doel is nobel, maar je zet je eigen competitie te kijk op die manier”, reageert Filip Joos verbolgen. Marc Degryse gaat nog een stapje verder. “Ik vind dit zelfs erger dan wat Romain Reynaud gedaan heeft (gokken op beloftenwedstrijden van OHL, nvdr). De bond verkracht zijn eigen reglementen.”

“De laatste twee wedstrijden gaan net door op hetzelfde moment om wedstrijdvervalsing te voorkomen”, gaat Degryse verder. “En dan gaan ze het zelf creëren door Gent – Leuven een dag eerder te laten plaatsvinden.”

Joos kan zich in de scherpe uithaal van Degryse vinden. “Als je als Westerlo en Moeskroen zijnde het resultaat van Leuven al kent, stap je de dag nadien anders in je eigen match. Dat is fout!”, klinkt het bij de analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws