Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Vlieger vergelijkt Butelle met Ryan

De Vlieger vergelijkt Butelle met Ryan

De transfer van Ludovic Butelle is nú al een schot in de roos! Zo bewees de van Angers overgekomen goalie aan Den Dreef nog maar eens dat hij een puntenpakker is. Geert De Vlieger maakt de vergelijking met ex-doelman Mathew Ryan.

“Butelle, dat is voor mij ervaring, stabiliteit en présence. Er staat iemand”, vertelt De Vlieger in Sport/Voetbalmagazine. “Hij heeft het tot dusver goed gedaan. Bij een ploeg die kampioen wil, misschien zelfs moét spelen. Niet vergeten: ondanks zijn ervaring was het toch weer een andere competitie en dus aanpassen, weg uit de eigen vertrouwde omgeving.”

Toch schat De Vlieger Valencia-doelman Ryan nog een trapje hoger in dan Butelle. “De stijl van Butelle is behoorlijk. Ik kan niet zeggen dat hij grote manco’s heeft. De 32-jarige Fransman is redelijk allround, behalve misschien in het voetenwerk. Daarin was Mathew Ryan iets preciezer. Hij stond aan het begin van zijn carrière, terwijl Butelle zijn weg al grotendeels heeft afgelegd. Beter zal die op dat vlak niet meer worden”, besluit de ex-Rode Duivel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws