Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Daum zei dat ik de verbetenheid van Blondel moest hebben”

Daum zei dat ik de verbetenheid van Blondel moest hebben

Thibaut Van Acker werd in 2009 door Adrie Koster naar de A-kern gehaald. Hij was toen 17, maar leerde naar eigen zeggen het meeste van Christoph Daum. 

“Zijn trainingen waren schitterend en ik voelde me zelfs zonder wedstrijden fysiek top”, vertelt Van Acker in Sport/Voetbalmagazine. Toen de Duitse coach in 2012 Jan Breydel vaarwel zei, gaf hij de huidige middenvelder van Cercle Brugge de raad mee om iets meer een klootzakje te zijn.

“Ik moest de verbetenheid van Jonathan Blondel hebben en meer aanwezig zijn op het veld. Zonder daarbij een tegenstander doormidden te schoppen.” Ex-fysiektrainer Jan Van Winckel zag ook heel wat talent bij Van Acker. Hij noemde hem ooit Timmy Simons Light: groot, loopvermogen, vrij snel, vista, links- en rechtsvoetig, precieze inspeelpass, iemand die altijd de voetballende oplossing zocht. Maar… Een lichtgewichtje van 62 kilogram, droog aan de haak. “Je kon mij onder een deur schuiven”, lacht Van Acker.

Met Georges Leekens en Juan Carlos Garrido aan het roer verdween de middenvelder helemaal uit beeld. In januari 2013 werd hij zelfs een half seizoen uitgeleend aan Beerschot AC. Een half jaar later legde Cercle Brugge 200.000 euro voor hem neer en tegenwoordig vertoeft de nog altijd maar 24-jarige Van Acker nog steeds bij groen-zwart. “Door die baard zie ik er ouder uit, zeker?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws