Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club klopt STVV en springt opnieuw naar de koppositie

Club klopt STVV en springt opnieuw naar de koppositie

Club Brugge heeft zijn opdracht tegen STVV tot een goed einde gebracht en pakt zo 42 op 45 in Jan Breydel. Na een relatief moeizame wedstrijd namen Timmy Simons, José Izquierdo en Jelle Vossen de doelpunten voor hun rekening. 

Club Brugge begon, net zoals de laatste weken, met veel druk naar voren aan de wedstrijd tegen STVV. Kansen bleven echter uit, tot Izquierdo tegen de grond ging na een trekfout van Dussaut.

Simons zette de (lichte) strafschop om en scoorde zo voor het eerst vanop de stip in een jaar. De Gent-fans waren alleszins niet te spreken over de elfmeter van blauw-zwart.

Nauwelijks drie minuten na het openingsdoelpunt kreeg Wesley dé kans om de score te verdubbelen. Hij omspeelde STVV-doelman De Winter, maar schoot vervolgens nét naast het doel. Aan de overkant moest Butelle tot twee keer toe redding brengen. Daarna daalde het niveau en zo gingen we rusten met een 1-0-voorsprong op het scorebord.

Simons trapte Club vanop de stip op voorsprong

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig beterschap in het spel van Club. Bovendien bleef STVV gevaarlijk op de counter loeren. Op het uur dan toch een grote kans voor blauw-zwart. Vanaken vond via een vrijschop het hoofd van Engels, maar zijn kopbal trof de paal.

Tien minuten later sloeg de Jan Breydelse vlam in de pan na een opstootje tussen Vanaken en Angban. De middenvelder van Sint-Truiden trapte na op Vanaken en kreeg rechtstreeks rood van Laforge. Een kwartier voor tijd vond Izquierdo het welletjes geweest. Zijn kanonskogel vloerde De Winter en legde de wedstrijd in een definitieve plooi: 2-0.

Vossen, die was ingevallen voor Wesley, nam de 3-0-eindstand voor zijn rekening. De Club-aanhang amuseerde zich in het slot van de wedstrijd vooral met het jennen van Benito Raman.

Samenvatting Club Brugge – STVV

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws