Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge slaagt er niet meer in om superspitsen binnen te halen”

Club Brugge slaagt er niet meer in om superspitsen binnen te halen

Met Abdoulay Diaby en Jelle Vossen heeft Club Brugge twee vlot scorende spitsen in de rangen. De geblesseerde Franse Malinees is topschutter bij blauw-zwart met 12 stuks en onze Limburgse aanvaller maakte afgelopen zaterdag zijn 10de van het seizoen. 

Met 63 gemaakte doelpunten is Club veruit de meest productieve ploeg in de Jupiler Pro League. Eerste achtervolger Gent volgt met 55 goals en Oostende zit aan 54 stuks. Desondanks vindt Marc Hendrikx dat de topclubs in België geen superspitsen meer hebben.

“Ik heb de topschutterslijst eens grondig bestudeerd en het valt me op dat er daar niet zoveel ronkende namen in terug te vinden zijn”, vertelt de ex-voetballer aan HBVL. “Spitsen van Charleroi, Oostende en Waasland-Beveren staan er helemaal bovenaan. Dat is toch vreemd? Vroeger speelden de aanvallers van de topclubs alles en iedereen in de vernieling. Dat is niet langer zo.”

Knap van Raman in Brugge

“Blijkbaar zijn de kleinere clubs inventiever in hun zoektocht naar goalgetters en slagen toppers als Club Brugge en Anderlecht er niet meer in om de superspitsen binnen te halen”, gaat Hendrikx verder.

“Over spitsen gesproken, ik vind dat Raman de storm in Brugge knap doorstaan heeft. Volgens mij wordt hij alleen maar sterker door die uitleenbeurt aan STVV. Hij moet er knokken, krijgt er een dikker vel en zo groeit hij als aanvaller. Voor Trossard en Schrijvers geldt trouwens hetzelfde. Volgens mij wordt een speler rijker van een uitleenbeurt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws