Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cijfers bewijzen het: Club Brugge wordt het meest benadeeld door Play-Off I

Cijfers bewijzen het Club Brugge wordt het meest benadeeld door Play-Off I

Club Brugge is de meest benadeelde ploeg in het seizoen 2015-2016. Dat is de conclusie die naar voren komt uit een onderzoek van Bart Caubergh, fysiektrainer bij Samara. Hij bewijst zijn stelling aan de hand van erg interessante inzichten.

“Zoveel te beter de Belgische ploegen het doen in Europa en in de beker, zoveel te meer wedstrijden moeten ze spelen, zoveel te groter is de kans op vaker benadeling in de planning van alle wedstrijden en zoveel te groter de negatieve invloed op de kansen in Europa, de beker en de eindklassering in de competitie!”, opent Caubergh zijn betoog op LinkedIn.

“Het aantal wedstrijden dat een team moeten spelen in een seizoen is niet het probleem op zich. Er is een probleem van zodra teams moeten spelen na slechts twee hersteldagen”, gaat hij verder.

Club het vaakst benadeeld

“Het aantal keren dat iedere ploeg dit seizoen (heeft) moet(en) spelen na slechts 2 hersteldagen (competitie, beker en Europees) en dus benadeeld is”:

– Club Brugge: 13x (tot einde reguliere competitie) + 3x (Play-Offs) = 16x
– Anderlecht: 12x + 2x = 14x
– Standard: 11x
– AA Gent: 8x + 2x = 10x
– Charleroi: 8x
– Westerlo: 6x
– KRC Genk: 4x + 1x = 5x
– Zulte Waregem: 3x + 2x = 5x
– KV Mechelen: 5x
– OHL: 4x
– Lokeren: 4x
– Moeskroen: 4x
– Waasland Beveren: 4x
– Oostende: 2x + 1x
– STVV: 2x
– Kortrijk: 2x

“Uit een onderzoek van Raymond Verheijen van 27.002 wedstrijden uit 7 Europese competities (Engeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië) tussen 2001 en 2011 blijkt dat teams die na slechts 2 hersteldagen moeten spelen tegen teams die minstens 3 hersteldagen hebben, thuis 39% minder kans hebben om te winnen en 42% op verplaatsing.”

Bart Caubergh

“Volledig herstel is immers niet mogelijk in slechts 2 hersteldagen. Onvolledig herstel (dus nog steeds vermoeidheid) heeft een negatieve invloed op zowel prestaties als blessures. Deze teams scoren ook 70% minder doelpunten in het laatste uur en incasseren 75% meer doelpunten in het laatste half uur.”

“Indien beide ploegen spelen na slechts 2 hersteldagen heeft de bezoekende ploeg 26% minder kans om te winnen. Dit beïnvloedt dus negatief de kansen om verder te gaan in Europa, de beker en de eindklassering in de competitie.”

Oplossing

Caubergh schuift ook een oplossing voor het probleem naar voren. “Een betere planning van competitie- en bekerwedstrijden, waarbij er verplicht drie dagen is tussen alle competitie-, beker- en Europese wedstrijden.” Onderstaand 3 voorstellen van de Limburgse fysiekcoach:

(1) indien Champions League of beker op dinsdag -> weekend voorheen competitiewedstrijd op vrijdag & weekend nadien competitiewedstrijd op zaterdag of zondag.

(2) indien Champions League of beker op woensdag -> weekend voorheen competitiewedstrijd op vrijdag of zaterdag & weekend nadien competitiewedstrijd op zondag.

(3) indien Europa League op donderdag -> weekend voorheen competitiewedstrijd op vrijdag, zaterdag of zondag & weekend nadien competitiewedstrijd op maandag .”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws