Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

BZF exclusief: Dylan Seys over zijn Israëlisch voetbalavontuur: “Nooit gedacht”

BZF exclusief Dylan Seys over zijn Israëlisch voetbalavontuur Nooit gedacht

Dylan Seys verkaste in het slot van de wintermercato naar het Israëlische Hapoel Acre, beter bekend als Hapoel Akko. BlauwZwartFans en Club Brugge Nieuws sloegen de handen in elkaar en hadden een leuke babbel met de blauw-zwarte huurling.

Een slordige 5.500 kilometer moest Dylan Seys reizen om elders speelminuten te vergaren. Niet evident, denk je dan. Maar de 19-jarige aanvaller geniet momenteel in Israël. “Het bevalt me heel goed eerlijk gezegd. Ik had nooit gedacht dat ik het hier zo naar mijn zin zou hebben. Het gaat goed op voetbalvlak en ik voel me thuis in deze omgeving en cultuur”, vertelt Seys. “Mijn ploegmaats zijn ook altijd bereid om te helpen waar nodig.”

Dylan Seys en zijn ploegmaats

Op 11 september vorig jaar mocht Seys – toen nog bij Club Brugge – voor het eerst op de bank plaatsnemen tegen Moeskroen. Maar speelminuten vergaarde hij nog niet bij het eerste elftal. “De honger is altijd groot geweest om door te breken bij Club Brugge”, bekent Seys.

“Maar ik besef dat er schitterende spelers rondlopen in de A-kern van Club. Dan is het als jonge gast niet eenvoudig om je voet daar langs te zetten. Maar ik geef niet op. Ik ben nog jong en in voetbal kan het allemaal heel snel gaan.”

Daarnaast had Seys ook lovende woorden voor de fans van Club Brugge. “Dat is één van de redenen waarom ik zo graag eens in Jan Breydel wil spelen. De supporters zijn fenomenaal! Zo’n aanhang zie je bij andere Belgische ploegen niet. Voor zo’n publiek spelen is dan ook een échte droom. Al zijn de fans hier in Israël ook echt te gek! Ik versta er geen woord van, maar het is toch genieten als ze je steunen!”

Dylan Seys viert met supporters Hapoel Akko

Bij zijn nieuwe werkgever, Hapoel Akko, krijgt Seys alvast waar hij vooraf op gehoopt had: speelminuten. De Brugse huurling is er in geen tijd uitgegroeid tot een basispion. “De coach gelooft hier echt 100% in mij. Dat heeft er denk ik ook wel voor gezorgd dat ik mij meteen goed in mij vel voelde. Ik hoop dat ik hier nog veel ervaring kan opdoen. Het is alleszins een grote levensles. Niet alleen op, maar ook naast het veld”, besluit Seys.

Lees hier het tweede deel van het interview, waarin Seys het onder meer heeft over zijn Brugse periode.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws