Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

BZF exclusief: Dylan Seys blikt terug op Brugse periode: “MPH is een topcoach”

BZF exclusief Dylan Seys blikt terug op Brugse periode MPH is een topcoach

Dylan Seys verkaste in het slot van de wintermercato naar het Israëlische Hapoel Acre, beter bekend als Hapoel Akko. BlauwZwartFans en Club Brugge Nieuws sloegen de handen in elkaar en hadden een leuke babbel met de blauw-zwarte huurling.

Momenteel is Seys even bij zijn familie, maar straks vliegt de 19-jarige aanvaller terug naar Israël, waar hij zich samen met zijn ploegmaats zal voorbereiden op de eerste match van de Play-Offs. Na een eerste kennismaking met Hapoel Akko, onderstaand het tweede deel van het interview met Seys.

Je mocht bij Club Brugge al vaak proeven van de trainingsarbeid met de A-kern. Wat is volgens jou zo speciaal aan Michel Preud’homme?

In die zeven maanden dat ik met de A-kern meetrainde, viel mij meteen op wat voor een topcoach Preud’homme is. Niet alleen op, maar ook naast het veld. Af en toe vroeg ik hem wat advies. Zijn raad leverde altijd wel iets op. Ik heb echt veel bijgeleerd in die periode.

Wie is volgens jou de meest onderschatte speler bij Club?

Fran Brodic. Ik heb vorig jaar met hem samengespeeld bij de beloften. Zijn mentaliteit zit goed en hij vindt vlot de weg naar doel. Een echte killer! Maar jammer genoeg wordt hij wat geremd door zijn blessuregevoeligheid.

Dylan Seys Club Brugge

Enkele jaren geleden kreeg je de kans om te vertrekken bij Club. Zo trokken onder meer Lille en Celtic aan je mouw. Je verkoos echter om bij Club te blijven. Is het niet moeilijk om zo’n grote ploegen af te wijzen?

Mijn makelaar en ik hebben er destijds goed over nagedacht. Ik heb nog altijd geen spijt dat ik niet voor Lille of Celtic gekozen heb. Al van jongs af aan is het mijn droom om door te breken bij Club Brugge. Maar ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb. Nu begint het pas!

Wie is jou grote voorbeeld als voetballer?

Ik vind van mezelf dat ik een beetje de stijl heb van Xherdan Shaqiri (Stoke City): klein geblokt, snelheid en scorend vermogen.

Wat is je belangrijkste werkpunt?

Ik moet nog meer en beter leren meeverdedigen. Dat is in het moderne voetbal erg belangrijk. Daarnaast zou ik soms nog iets beter mijn moment moeten kiezen om vanop de flank naar binnen te snijden.

Hoe staan jullie er momenteel voor met Hapoel Akko?

We vechten tegen de degradatie, maar de laatste weken zijn onze resultaten goed. Door enkele belangrijke overwinningen zijn we opgeschoven van de dertiende naar de tiende plaats. Het doel is om in eerste klasse te blijven! Hopelijk kan ik mijn steentje daarin blijven bijdragen.

Dylan Seys viert met supporters Hapoel Akko

Je plaatste onlangs een foto met Hapoel-fans op sociale media. Dat lijkt wel goed te zitten?

Inderdaad. Zij hebben me vanaf de eerste match gesteund. Ze scandeerden mijn naam meteen 4 tot 5 keer tijdens de wedstrijd. Een zalig gevoel!

En wat verwacht je tot slot nog van Club dit seizoen?

Ik hoop écht dat Club dit jaar de dubbel kan pakken. Met de beste supporters van België is alles mogelijk. Ik blijf alles volgen en vergeet Club en zijn fans dus ook vanuit Israël niet!

Hartelijk dank voor dit aangename gesprek Dylan. Wij wensen je nog heel veel succes bij Hapoel Akko en hopen je straks te zien doorbreken bij Club Brugge!

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws