Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belgische voetbalhooligans strijden samen tegen IS

Belgische voetbalhooligans strijden samen tegen IS

De terreuraanslagen in Brussel laten niemand onbetuigd. In de Belgische voetbalwereld spraken enkele kopstukken van hooliganbendes af om clubkleuren voor één keer te vergeten en samen een antiterrorismemars te houden.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) vroegen zaterdag om de ‘Mars tegen Angst’ niet te laten doorgaan uit veiligheidsoverwegingen. De organisatoren gingen op dat verzoek in, maar een kleine 500 voetbalfans deden dat niet. Zij zorgden vandaag voor een eigen antiterrorismemars.

De in het zwart geklede hooligans riepen volgens HLN massaal: “Belgian hooligans. We are home.” Er hing een gespannen sfeer en er werd met afvalcontainers en vuilbakken gegooid. Het Beursplein werd dan ook afgesloten. De oproerpolitie moest daarvoor wel het waterkanon inzetten.

De groep hooligans kwam uit Vilvoorde, maar er werd ons gemeld dat er ook Club-fans aanwezig waren. Volgens Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, gaat het om extreemrechtse hooligans van verschillende voetbalclubs uit de Jupiler Pro League.

Intussen reageerden enkele betrokkenen ook op de incidenten: “Waar waren veroordelingen toen jongeren in Molenbeek de politie aanvielen?”, klinkt het in hun getuigenissen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws