Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekerwinnaar zal serieus langs de kassa passeren

Bekerwinnaar zal serieus langs de kassa passeren

Zondagnamiddag omstreeks 17.45u weten we of Club Brugge of Standard de Beker van België 2016 op zijn palmares mag schrijven. Hoe dan ook zal de kassa rinkelen bij de bekerwinnaar. 

Vanzelfsprekend is bekerwinst een mooi sportief succes, maar ook de financiële situatie is erg interessant. Nochtans werd destijds wel eens aangehaald dat je de bekerfinale op financieel vlak beter kan verliezen dan ze te winnen. De ticketverkoop wordt immers gedeeld en de verliezer moet geen premies betalen.

Maar het rechtstreekse ticket voor de Europa League brengt daar nu verandering in volgens Het Nieuwsblad. De startpremie voor het toernooi bedraagt maar liefst 2,4 miljoen euro en de bekerwinnaar zal zich daar dus sowieso al van kunnen verzekeren. Bovendien levert puntengewin nog meer geld op in de Europa League. Een overwinning is goed voor 360.000 euro en een gelijkspel brengt 120.000 euro in het laatje.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws