Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wilmots laat zich uit over EK-kansen Engels: “Zijn concurrenten hebben een voordeel”

Wilmots laat zich uit over EK-kansen Engels Zijn concurrenten hebben een voordeel

Stilaan sluipt het Europees Kampioenschap van 2016 dichterbij. Bij Club Brugge leek in eerste instantie enkel Thomas Meunier in aanmerking te komen voor een selectie, maar de laatste weken speelt ook Bjorn Engels zich meer en meer in de kijker.

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zijn, als ze gespaard worden van blessures, vaste waardes bij de Rode Duivels. Maar bij de back-ups lijken er nog heel wat spelers in aanmerking te komen: Jason Denayer, Laurent Ciman, Bjorn Engels en zelfs Olivier Deschacht worden genoemd.

Engels was 14 maanden out, maar lijkt in 1,5 maand zijn beste niveau al gevonden te hebben. Ook Marc Wilmots geeft aan dat de Brugse verdediger één van de kanshebbers is. “We volgen de prestaties van Engels, maar zijn concurrenten – zoals Jason Denayer – hebben het voordeel dat ze polyvalenter zijn”, vertelt hij in HLN.

Tot slot had de bondscoach ook lovende woorden voor Anderlecht-speler Deschacht. “Hij is als wijn, elke dag een beetje beter. Bovendien kan hij én op links én centraal spelen.” Maar Jason Denayer ligt wellicht in de bovenste schuif bij Wilmots. “Hij heeft alle kwaliteiten van een centrale verdediger: snel, technisch goed. Hij maakt bovendien weinig overtredingen. Zijn toekomst oogt mooi.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws