Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Vanhaezebrouck geen recht van spreken heeft

Waarom Vanhaezebrouck geen recht van spreken heeft

De uitschakeling in de Beker van België ligt Hein Vanhaezebrouck nog zwaar op de maag. De coach van de Buffalo’s haalde vandaag hard uit naar scheidsrechter Johan Verbist en Club Brugge. 

“De scheidsrechter heeft afgelopen woensdag de voetballende ploeg onvoldoende beschermd. Verbist floot te weinig overtredingen van de thuisploeg en trok te weinig gele kaarten”, opent Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

“Op een bepaald moment werd Brecht Dejaegere zuiver op de achillespees getrapt. Iedereen in het stadion kon zien dat dat een gele kaart was, maar als je dan als ref niet ingrijpt dan weet je dat de spelers van Club Brugge beseffen dat ze mogen doorgaan met hun aanpak”, gaat hij verder.

“Ik had trouwens op voorhand voorspeld dat het eerste foutje van een speler van ons meteen een gele kaart zou opleveren. En zo geschiedde. Wij staan met onze ploeg voor positief voetbal, maar werden benadeeld ten opzichte van de ploeg die vooral afbrak.”

Duiken, duiken, duiken

Tot slot sprak Vanhaezebrouck zijn onvrede uit over het gedrag van de Club-spelers. “Als wij vallen, zeggen ze altijd dat we duiken, duiken, duiken. Als er een overtreding is op een speler van Brugge, dan zie je álle spelers – met de kapitein op kop – naar de scheidsrechter vliegen. Om er meer uit te halen, om een extra kaart te vragen… Om het even wat”, vertelt hij aan Stadion. “Zelfs de kine van Club Brugge stond geregeld op het veld.”

“Als zij een fout maken, stormen ze naar de scheidsrechter om te zeggen dat het niet waar is. Dat zie je van mijn mannen niet. Wij doen dat niet. Bij Club zit dat ingebakken, ingeslepen zelfs. Dat is een heel andere benadering van het spel dan wij hebben.”

Twee dagen voor een nieuw duel Club Brugge – AA Gent schiet Hein Vanhaezebrouck met scherp en zet hij druk op de scheidsrechter. Zo meteen meer op www.stadion.be!

Posted by Stadion on Friday, February 5, 2016

Met bovenstaand interview voert Vanhaezebrouck nu al de druk op voor Sebastien Delferière, die de moeilijke taak wacht om zondag de match tussen Club Brugge en AA Gent in goede banen te leiden.

Toch willen wij graag nog even terugkomen op de uitspraken van Hein. Want zeg nu zelf, de manier waarop onderstaande Club-spelers de scheidsrechter bestormen, is ronduit schandalig. Vreemd toch, voor iets dat er zo ingebakken – ingeslepen zelfs – zit…


Bij elke vermeende fout stormt de hele ploeg… door robincloet

Dat Gent meteen bij het eerste foutje een gele kaart zou krijgen? En dat dat ook effectief gebeurde? Euhmm… Oordeel zelf.


Ik had trouwens op voorhand voorspeld dat het… door robincloet

En ohja, de enige keer dat de kine van Club op het plein stond, was na de wedstrijd (filmpje 1’10”).

Je bent een schitterende trainer meneer Vanhaezebrouck en heel België looft je 24 uur per dag voor je verwezenlijkingen met Gent. Maar accepteer dan aub ook een verlies als een grote meneer.

In de heenmatch met Butelle vs Sels zijn je uitspraken al eens doorprikt. Binnenkort krijg je weer een Swakiri die je niet in ontvangst wil nemen (destijds een prijs die door Sporza uitgereikt werd aan de pechvogel van de week – filmpje enkel op desktop te bekijken).

Don't be like Hein

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws