Victor Valdes looft Michel Preud’homme: “Internationale bekendheid”

Victor Valdes looft Michel Preud'homme Internationale bekendheid

Standard sloeg met de transfer van Victor Valdes de hele voetbalwereld met verstomming. Vooral dankzij sportief raadgever Daniel Van Buyten werd de keeper van Manchester United tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Rouches. Valdes kende het Belgische voetbal al een beetje, maar van Michel Preud’homme weet hij heel wat meer.

“Wie de trainer van Club Brugge is? Michel Preud’homme!”, antwoordt Valdes zonder aarzelen. “Preud’homme is een mythisch figuur en een heel belangrijke doelman in de Belgische voetbalgeschiedenis”, voegt hij er meteen aan toe.

“Hij geniet internationale bekendheid. Ik heb veel respect voor hem als keeper en als coach”, aldus Valdes in HLN. Straks staan de nieuwe doelman van Standard en zijn ploegmaats tegenover Club Brugge in de finale van de Croky Cup.

Een naam die in vergelijking met de Champions League, de Wereldbeker en de Copa del Rey niet meteen als muziek in de oren klinkt. “Tja, die naam… Laten we zeggen dat mijn kinderen blij zullen zijn als we de beker pakken”, lacht Valdes. “Het wordt trouwens mijn eerste bekerfinale. Bij Barcelona is het de gewoonte dat de tweede doelman in de beker keept. Dit is dus nieuw voor mij”, besluit hij.

Laaste nieuws

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Blijft Club Brugge dit jaar met lege handen achter?

Club Brugge was bezig aan een uitmuntend seizoen. Niets leek blauwzwart nog in de weg te liggen om de dubbel te pakken....

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.