Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Vermoedelijk provoceren Club-fans vanavond opnieuw”

"Vermoedelijk provoceren Club-fans vanavond opnieuw"

Benito Raman mag dan wel uitgeleend zijn aan Sint-Truiden, maar het ‘boerenlied’ is nog altijd niet begraven. Integendeel zelfs. De laatste weken duikt het lied immers meer en meer op. Volgens Dirk Vos, van de supportersfederatie van AA Gent, een kwalijke zaak.

“Ik wil de Gent-aanhang horen zingen dat we de beker zullen winnen en dat we landskampioen worden. ‘Uw dikke ma zit aan de Zuid’, dat moet ook nog kunnen. Maar níét dat alle boeren homo’s zijn. Dat lied mogen we nooit meer zingen”, vertelt Vos.

“Ook al zitten er geen homofobe bedoelingen achter”, gaat hij verder. “We moeten vermijden dat mensen buiten de club denken dat het wél zo is. Dat zou jaren werk rond antiracisme en antihomofobie van de club, de federatie en de communitywerking in gevaar brengen.”

Toch verwacht hij dat het ‘boerenlied’ straks opnieuw opduikt in Jan Breydel. “Ik vermoed dat de Club-fans het lied als provocatie zullen zingen. De grootste fout van de Buffalo-supporters zou zijn om daarop in te pikken en mee te zingen”, benadrukt Vos in Het Nieuwsblad.

“We zijn niet rebels door dat lied te blijven zingen. Daar doen we zelfs Benito geen plezier mee. Rebels zijn we als we het o zo typische, positieve verhaal van de Buffalo’s brengen. Dat moeten we aan onze achterban meegeven. We hebben een strop rond onze nek omdat we fier zijn op onze stad, op onze identiteit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws