Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verlaat Club Brugge straks de Jupiler Pro League?

Verlaat Club Brugge straks de Jupiler Pro League

Voetballen Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk, AA Gent en Standard straks niet meer in de Belgische competitie? Zover is het nog niet, maar de plannen daarvoor liggen wel op tafel. En naar verluidt mogen we die serieus nemen. 

Alle landen tussen de vijfde en veertiende plaats op de UEFA-ranking (Portugal, Rusland, Oekraïne, België, Nederland, Turkije, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland) werken momenteel aan een gezamenlijke competitie om zich te wapenen tegen de steeds groter wordende kloof met Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat meldt HBVL.

Op de laatste vergadering van de European Club Association (ECA) kwam er op initiatief van Celtic en FC Basel een extra bijeenkomst om de oprichting van een Europese competitie te bespreken. De negen eerder opgesomde B-landen zouden deel uitmaken van ‘Subdivision 2’. De aanwezige Belgische clubs – Club Brugge (Vincent Mannaert), Anderlecht (Michaël Verschueren) en KRC Genk (Patrick Janssens) – nemen het initiatief alleszins in overweging.

Vier miljard euro

Het idee is een direct gevolg van de geheime plannen die Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië momenteel smeden om hun krachten te bundelen tegen de Engelse competitie. Met een televisiecontract van maar liefst 4 miljard euro per seizoen dreigt de Premier League de Europese concurrentie immers van de kaart te vegen. De vier toplanden willen een Europese ‘Super Liga’ oprichten met alleen clubs uit de vijf grootste en rijkste voetballanden.

Beide initiatieven worden in maart verder geconcretiseerd. Als de plannen doorgaan, kan het dat de Belgische G5 (Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk, AA Gent en Standard) zich van de nationale competitie afscheuren. Alle vijf ploegen zijn immers lid van de ECA.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws