Vanhaezebrouck: “Depoitre heeft heel de match op 1,5 been gespeeld”

Vanhaezebrouck: "Depoitre heeft heel de match op 1,5 been gespeeld"

Club Brugge won zondagnamiddag voor de tweede keer op vijf dagen van AA Gent. Dat kwam hard aan bij Vanhaezebrouck en de zijnen, maar de Gentse coach beseft dat blauw-zwart een veel betere mentaliteit aan de dag legde.

“Over de hele wedstrijd gezien verdienen wij niet van te verliezen”, opent Vanhaezebrouck bij PlaySports. “Er was wel veel meer grinta bij Club Brugge. Bij ons waren er een paar mannen die te weinig agressiviteit hebben getoond. In zo’n wedstrijd mag dat niet.”

“Ik heb Refaelov van de eerste minuut iemand zien omver tackelen. En dat is ook een artiest hé. Maar tot aan de strafschop voor Club was het evenwichtig. Bij ons wilde de bal er gewoon niet in. Of die hoge druk ons parten gespeeld heeft? Nee, we hebben altijd geprobeerd om uit te voetballen.”

“Maar we moesten de bal veel sneller vooruit spelen”, gaat hij verder. “Het duurde veel te lang tot we voorin kwamen.” In het slot probeerde Vanhaezebrouck het tij nog te keren met de inbreng van Asare en Matton, maar tevergeefs. “Het heeft geen zin om hier spitsen in te brengen, want we moesten die muur slopen.”

Tot slot kwam de Gentse coach ook nog even terug op de povere wedstrijd van Depoitre. “Laurent heeft een ei op zijn voet van in minuut 3 denk ik. Maar we hebben samen met de medische staf besloten om hem te laten staan. Al werd hij daar natuurlijk wel door gehinderd. Hij heeft heel de match op 1,5 been gespeeld.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Vormer is in vorm

Het belang van Ruud Vormer voor Club Brugge kan niet genoeg onderstreept worden. Zeker wat assists betreft, is de Nederlander de koning...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Even rewinden naar de tijd van Christoph Daum

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Christoph Daum besliste om niet langer trainer te blijven van blauwzwart. Sport/voetbalmagazine haalt herinneringen op.

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...