Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt looft Club Brugge: “Thuispubliek maakte verschil”

Vandenbempt looft Preud'homme: "Thuispubliek maakte verschil"

Peter Vandenbempt analyseerde naar goede gewoonte afgelopen voetbalweekend. Vanzelfsprekend kwam ook de sterke prestatie van Club Brugge ter sprake.

“Club Brugge speelde twee keer in eigen huis. Het enthousiaste thuispubliek maakt een verschil”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Maar anders dan in vorige confrontaties heeft Michel Preud’homme zijn tactisch schema niet gewijzigd. Hij heeft niet met vijf of zes spelers achteraan gespeeld, zoals een paar weken geleden in de beker.”

“Neen, Preud’homme heeft zijn team individueel en collectief maximaal laten presteren. Chapeau. Club speelde tactisch, gedisciplineerd en met een versmachtende pressing. Fysiek is dat zeer veeleisend. Club speelde ook hoger dan in de beker. Met beter voetbal. Dat zou kunnen te maken hebben met het resultaat dat ze in die bekermatch hadden gehaald. De mannen voorin – Diaby, Refaelov en Izquierdo – hebben gelopen en gewerkt. Dat is eigenlijk modern topvoetbal.”

Cement van de ploeg

“De oude waarden van Club Brugge zaten er ook in. En defensief stond Club Brugge ook als een huis, met een zeer goede doelman. Butelle is een toptransfer. De Fransman straalt veel vertrouwen uit. Ook Denswil stond er, net als die uitmuntende Engels.”

“En dan heb je nog die slimme en onverslijtbare Simons”, gaat de analist verder. “Hij is het cement van de ploeg. De euforie bij Club Brugge is zeer terecht, maar het blijft een momentopname. ‘Het was een veldslag, maar het einde van de oorlog is voor veel en veel later’, merkte Gent-coach Vanhaezebrouck op.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws