Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sonck, Ceulemans en Jbari beoordelen Vossen en Diaby op vijf aspecten

Sonck, Ceulemans en Jbari beoordelen Vossen en Diaby op vijf aspecten

Abdoulay Diaby en Jelle Vossen zorgen er samen voor dat Club Brugge op dit moment de best scorende ploeg in de Jupiler Pro League is. Maar wie is nu de beste? HLN vroeg het aan ex-aanvallers Wesley Sonck, Jan Ceulemans en Nordin Jbari. 

Beide spitsen worden door het drietal op vijf aspecten beoordeeld: techniek, snelheid, torinstinct, kopspel en fysiek.

1) Techniek

Vossen: 21/30
Diaby: 22/30

“Vossen speelt directer, hij moet het niet hebben van zijn balbehandeling. Diaby is meer de man van de dribbel en de kapbewegingen, technisch vind ik hem sterker”, aldus Jbari.

2) Snelheid

Vossen: 20/30
Diaby: 25/30

Weinig discussie bij de analisten wat dit onderdeel betreft. “Snelheid is troef nummer één voor Diaby. Daarom vond ik het ook logisch dat hij in de Europese uitwedstrijden vaak de voorkeur kreeg op Vossen. Op de counter is hij gevaarlijker dan Vossen”, aldus Ceulemans.

3) Torinstinct

Vossen: 25/30
Diaby: 21/30

Ook over deze kwaliteit heerst er unanimiteit. “Op dit aspect heeft Vossen duidelijk een streepje voor”, vertelt Sonck. “Alles wat hij in de zestien met zijn rechter aanraakt, is zo zuiver getrapt, fenomenaal.”

4) Kopspel

Vossen: 22/30
Diaby: 18/30

“Ik vind de timing van Vossen indrukwekkend”, zegt Ceulemans. “Ondanks zijn gestalte is hij opvallend trefzeker met het hoofd. Hij is toch makkelijk tien centimer kleiner dan de gemiddelde verdediger en toch scoort hij geregeld met het hoofd.”

5) Fysiek

Vossen: 20/30
Diaby: 22/30

“Er is een reden waarom geen enkele buitenlandse topclub Vossen is komen halen toen hij aan de lopende band scoorde voor Genk”, vertelt Jbari. “Fysiek komt hij net tekort voor de Europese top.”

Totaalscore

Vossen: 108/150
Diaby: 108/150

“En, neen, onze analisten werden niet omgekocht”, besluit Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws