Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rellen tussen Club- en Gent-fans blijken Facebookgrap

Rellen tussen Club- en Gent-fans blijken Facebookgrap

De Wetterse politie stootte eind vorige week op de Facebookgroep ‘FCB vs Buffalo’ en trok aan de alarmbel. Maar uiteindelijk bleek het om een grap te gaan. 

“We zagen dat er 200 mensen voor het evenement in de buurt van het Texaco-tankstation waren uitgenodigd”, vertelt de politie aan Het Nieuwsblad. “Tja, dat ruikt naar voetbalrellen. Het was een besloten groep, dus konden we niet informeren naar de aard van het evenement.”

“In zulke situaties nemen we geen risico”, verklaart de politie. “Zeker toen ook het tankstation ons later belde dat het van de Facebookgroep afwist, schoten we in actie. We vroegen aan omliggende politiezones versterking om anoniem een oogje in het zeil te houden tussen 14 en 17 uur in de buurt van de desbetreffende Texaco. We vernamen vervolgens wel dat het om een weddenschap zou gaan, maar lieten de actie met twintig agenten toch doorgaan.”

De ultieme vernedering

De agenten moesten nooit tussenbeide komen, aangezien het om een ludieke actie ging waarbij Buffalo-fan Bert De Keyzer in Club-outfit de auto van Club-supporter Frederik Segers moest wassen door de dubbele nederlaag van zijn team in de Slag om Vlaanderen.

“De ultieme vernedering die ik snel wil vergeten”, reageert Bert. “Ach, het was wel lachen, maar zo’n weddenschap ga ik niet meer aan. Deze week ga ik naar AA Gent in de Champions League kijken, hopelijk hebben niet te veel Buffalo’s het gezien. Dat onze weddenschap zoveel heisa zou veroorzaken, hadden we niet verwacht.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws