Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Refaelov verklaart waarom Diaby strafschop niet nam

Refaelov verklaart waarom Diaby strafschop niet nam

Mentaliteit, fysieke paraatheid en een fenomenale twaalfde man. Dat waren de voorbije week de drie ingrediënten van een uitgekookt Club Brugge. Blauw-zwart scheerde met zijn oude waarden hoge toppen en lijkt helemaal op dreef te zijn gekomen.

“Fantastisch hé”, lacht Rafa. “Dit is de formule om resultaat te halen in toppers: hard werken en elkaar steunen. In het verleden hadden we moeite om zo’n matchen tegen AA Gent te winnen, maar nu is het ons twee keer in één week tijd gelukt. We wilden tonen dat onze zege in de beker geen toeval was. Dit is een signaal. Een signaal dat we mee zullen doen tot het einde.”

Sinds het vertrek van Vazquez zien ze in Brugge de Israëliër graag de leidersrol overnemen. Verdedigend doet hij meer dan ooit zijn taak en aanvallend is hij beslissend. Ook gisteren tekende hij, vanop de stip, voor het winnende doelpunt. Nochtans wilde Diaby de elfmeter ook graag voor zijn rekening nemen.

“Diaby wou de strafschop inderdaad ook trappen, maar Simons besliste dat ik deze keer mocht”, verklaart Refaelov in Het Nieuwsblad. “Het was stressy. Mijn vorige had ik gemist (begin december in de 2-1-zege tegen Charleroi, nvdr) en deze strafschop was wel héél belangrijk. Ik ben blij dat we ons getoond hebben in topwedstrijden. Zo’n zege tegen AA Gent betekent meer dan drie punten. Niemand kon Gent stoppen en wij hebben het gedaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws