Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme beoordeelt prestatie van Engels op het middenveld

Preud'homme beoordeelt prestatie van Engels op het middenveld

Michel Preud’homme had tegen Westerlo een opvallende opstelling in petto. Centraal achterin kreeg winteraanwinst Benoît Poulain zijn eerste basisplaats, waardoor Bjorn Engels een rijtje hoger mocht plaatsnemen. Na de match had de Brugse coach het onder meer over de experimentele positie van Engels.

“Westerlo was de laatste weken goed bezig en zette keer op keer een stevige organisatie neer”, vertelt Preud’homme aan Sporza Radio. “Daarom had ik mijn spelers gevraagd om, net zoals in de vorige matchen, goed te beginnen.”

In het begin van de tweede helft, bij een 3-0-voorsprong weliswaar, was het even wat minder. “Westerlo is een toffe ploeg die het voetballend probeert op te lossen. Zonder daarbij hard te zijn. Misschien hadden mijn spelers wel wat genade”, verklaart de Luikenaar.

Moeilijk te vervangen

Tot slot beoordeelde Preud’homme de prestatie van Engels op het middenveld. “We speelden al een tijdje met dat idee, want het is heel moeilijk om Timmy Simons te vervangen.” Omdat de Brugse kapitein 4 gele kaarten achter zijn naam heeft staan, werd er geen risico met hem genomen. Zondag wacht immers de moeilijke verplaatsing naar de Cristal Arena.

“Centraal achterin hebben we voldoende kwaliteit en dus konden we Engels in het middenveld posteren. Hij is kopbalsterk en kan voetballen. Natuurlijk moet hij nog wat ervaring opdoen op die positie, maar het is prima uitgedraaid”, besluit Preud’homme. Engels zelf speelt naar eigen zeggen het liefst in de defensie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws