Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opnieuw Club-hooligans opgepakt, Borkelmans nog steeds in cel

Opnieuw Club-hooligans opgepakt, Borkelmans nog steeds in cel

De wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli zindert nog altijd na. Burgemeester Renaat Landuyt besliste omwille van terreurdreiging om het Europa League-duel achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Dat zorgde voor heel wat onvrede bij de blauw-zwarte aanhang. Na de match kwam het zelfs tot een gevecht tussen supporters van Club en Napoli.

Een twintigtal Club-fans zouden een vijftal Napoli-fans aangevallen hebben op de Eiermarkt te Brugge. Sinds midden januari is er een heuse klopjacht aan de gang op de Brugse supporters die daarbij betrokken waren. Intussen zijn er op basis van camerabeelden 19 personen geïdentificeerd. Afgelopen week werden er namelijk opnieuw 10 hooligans opgepakt.

Maandag mochten opnieuw vier verdachten hun zegje gaan doen bij de onderzoeksrechter. Twee van hen kregen voorwaarden opgelegd, de andere twee mochten beschikken volgens HLN. De meeste van de geïdentificeerde hooligans zijn intussen vrij onder strenge voorwaarden. Zo mogen ze absoluut geen wedstrijden van Club Brugge bijwonen. Niet in het stadion, maar ook niet op café.

Jelle Borkelmans, de zoon van assistent-bondscoach Vital, zit wel nog altijd in de cel. Hij wordt gezien als één van de spilfiguren bij de Brugse hooligans en moet volgende week opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Eerder kreeg hij ook al een levenslang rijverbod opgelegd.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws