Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nieuw ritueel bij Club Brugge

Nieuw ritueel bij Club Brugge

Club Brugge was dé winnaar van de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart won met overtuigende 6-0-cijfers tegen Westerlo en pakt zo 21 op 21. Mogelijk is het nieuwe ritueel wel verantwoordelijk voor die successen.

Sinds Laurens De Bock terugkeerde van zijn enkelblessure, haalt hij een veel hoger niveau. Naar verluidt is de linksachter ook mentaal sterker geworden. Dat komt onder meer door kinesist Jan Van Damme. Hij haalt door middel van praatsessies een ‘gezonde agressiviteit’ in De Bock naar boven.

Dat inspireerde de 23-jarige verdediger om ook anderen bij het ritueel te betrekken. “Nu doe ik het voor elke wedstrijd met Ruud Vormer. Even iets opwekken waardoor je gezond agressief wordt. Elkaar eens goed vastpakken en roepen. Wij noemen dat ‘een aanval krijgen'”, vertelt hij aan HLN.

Intussen zijn er al heel wat ploegmaats die het ritueel hebben overgenomen. “Ook Refaelov en anderen beginnen mee te doen. Het is begonnen om te lachen, maar nu weten we dat het ook opbrengt. Dat we het konden tegen AA Gent, heeft ons iets bijgebracht”, besluit De Bock.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws