Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert verklaart visie achter wintermercato Club: “Een extra troef”

Mannaert verklaart visie achter wintermercato Club: "Een extra troef"

Geen grote verrassingen op de laatste dag van de wintermercato bij Club Brugge. Enkel Jean-Charles Castelletto werd tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Moeskroen. Blauw-zwart houdt het dus bij winteraanwinsten Ludovic Butelle, Benoît Poulain en Wesley Moraes. Mannaert verklaart waarom.

“We wilden ons vooral op defensief vlak versterken”, vertelt CEO Vincent Mannaert. “Butelle in doel en Poulain die in de plaats van de vertrokken Duarte kwam. Dat Poulain over de nodige ervaring en kennis over de Belgische competitie beschikt, was belangrijk voor ons”, gaat onze algemeen manager verder.

De verwachte targetman werd uiteindelijk Wesley, een 19-jarige Braziliaan die uitkwam voor het Slowaakse Trenčín. “Een grote, sterke voetballer”, oordeelt Mannaert in Het Nieuwsblad. “Hij speelde al Europees, dus die ervaring heeft hij. Voor Nieuwjaar waren we al het vlotst scorende team van België, maar door de blessure van Leandro Pereira was een extra targetspits welkom.”

Tot slot ziet Mannaert ook heel wat mogelijkheden bij spelers die al langer in de kern zitten. “Ik denk dan aan Engels, die na een jaar blessureleed nu weer een extra troef is voor ons. Of Gedoz, Refaelov en Agu die er na een lange afwezigheid weer helemaal bij zijn. En door het vertrek van Vazquez kan Vanaken zich verder blijven ontwikkelen”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws