Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Hein loopt rond met het humeur van een afgewezen minnaar”

"Hein loopt rond met het humeur van een afgewezen minnaar"

Club Brugge won afgelopen week zowel in de beker als in de competitie van AA Gent. Dat alles tot grote onvrede van Hein Vanhaezebrouck. Hugo Camps legt op passende wijze de vinger op de wonde wat de coach van de Buffalo’s betreft. 

“Zou het een winterdepressie zijn? Hein slaat alleen nog wild om zich heen. Niemand deugt, leve het volk, zoiets. Na elke wedstrijd loopt hij rond met het humeur van de afgewezen minnaar. Stuiptrekkend van kritiek op God en klein Pierke”, opent Camps in Het Laatste Nieuws.

“Eerst waren het de scheidsrechters die de wedstrijden verknoeiden met hun amateuristische fantasietjes. Was iets voor te zeggen. Vervolgens liet Vanhaezebrouck de hakbijl neerdalen over de tegenstander, Club Brugge vooral. ‘Bij elke fout vliegen die van Club – de kapitein voorop – naar de ref. Dat is er daar ingebakken.’ Anders gezegd: matennaaiers op larmoyante instigatie van de technische staf.”

Stilaan een pose

“Bootst Hein José Mourinho na? De Portugees kon ook voor en na de wedstrijd van Chelsea het bloed onder de nagels van de coach van de tegenpartij wegschrapen. Chique was het niet, en voor volwassen mensen zelfs grotesk. Vanhaezebrouck heeft dat geniepige stoken niet nodig, zou je denken. Een toptrainer kijkt alleen naar zichzelf.”

“Nog hachelijker wordt het als de coach zijn eigen spelers publiekelijk voor schut zet. Na de wedstrijd tegen Club ramde Hein weer fors in op de prestaties van een aantal Buffalo’s, onder wie Danijel Milicevic. Sommigen zullen dat moedig en eerlijk vinden, zo’n snoeiharde analyse over eigen volk.”

“Maar de zelfkritiek van Hein lijkt stilaan een pose. Het bezeren als brevet van mannelijkheid. Het is een valse rimpel in het voortreffelijke profiel van de Gentse coach. Grote trainers beschermen hun falende spelers. Want zo hooggezeten in de perfectie ben je zelf als coach ook niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws