“Heel België moet Club Brugge dankbaar zijn”

"Heel België moet Club Brugge dankbaar zijn"

Club Brugge slaagde er afgelopen week in om de machine van AA Gent lam te leggen. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck hadden veel balbezit, maar konden nauwelijks kansen creëren. Iets waar ze de voorbije maanden nochtans heer en meester in waren.

“Club heeft het tegengif voor Gent gevonden, hé”, opent Aad de Mos zijn analyse in HLN. “En bij ons zeggen ze: als het eerste schaap over de dam is, dan volgen er nog. Gent is op z’n zwakste punt geraakt: de duelkracht.”

“Bovendien werd Mitrovic gewoon vrijgelaten en focusten ze in hun pressing op Nielsen en Asare. Ik heb Asare amper zien opkomen, wat hij anders wel vlot doet. En op het middenveld hebben Vormer en Simons er een strijd van gemaakt, die hebben Neto en Kums verloren. Preud’homme koos voor een harde match waarin de duels de doorslag gaven”, gaat hij verder. “Als je aan de bal de duels niet wint en ook zonder de bal de duels niet wint, dan wordt iedere ploeg kwetsbaar. Ook AA Gent.”

Club heeft Gent echt gefrustreerd

“Iedereen heeft nu gezien hoe Gent te kloppen is. Voor Club is dit een kantelmoment. En voor Preud’homme is het een serieuze opsteker. Want hij heeft toch een aantal opmerkelijke keuzes gemaakt door Vossen en Gedoz op de bank te zetten. Dat zijn keuzes die – als ze slecht uitdraaien – toch weer discussie hadden veroorzaakt. Nu valt het mee. Refaelov, Izquierdo en Diaby hebben het écht wel laten zien.”

“Ik geloof dat Club nu echt in een flow zit. Ze hebben Gent echt gefrustreerd, hoor. Ik heb alleen maar een protesterende Mitrovic gezien, een verontwaardigde Asare en een zeurende Nielsen. Dat zegt alles. En dat Gent het meeste balbezit had… In het moderne voetbal is dat niet alles. Je moet kansen creëren, dat heeft Gent niet gedaan”, besluit hij.

Laaste nieuws

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...