Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Eigenlijk gun ik Club Brugge de titel”

Eigenlijk gun ik Club Brugge de titel

Elke maandag blikt Sportwereld op eigenzinnige wijze terug op het afgelopen voetbalweekend. Deze keer had columnist Jef Van Hoofstat het daarin over Club Brugge en zijn supporters.

“Beeld je even de vreugde van de gemiddelde Club Brugge-supporter gisteren in: om kwart na vier sloeg blauw-zwart een kloofje met AA Gent, en om kwart voor acht werd het verschil met Anderlecht een respectabele zeven punten. Dat Zulte Waregem vervolgens nog verloor van KV Mechelen lijkt misschien een voetnoot voor het blauw-zwarte legioen, maar dat is het volgens mij niet.”

“Volg even mijn redenering: bij de start van de play-offs wordt het verschil met de andere titelkandidaten door de halvering van de punten toch opnieuw verwaarloosbaar, maar de nederlaag van Essevee zou hen wel eens uit Play-off 1 kunnen houden ten voordele van Charleroi of Standard.”

“Twee clubs die meer dan tegen Club supergemotiveerd aan de aftrap komen tegen Anderlecht. Zo kwam het grootste cadeautje gisteren niet uit Oostende of Beveren, maar uit Waregem. De Brugse fans claimen de leuze “Alle boeren…” elke wedstrijd sinds het Raman-incident, maar gisteren mochten ze pas echt feest vieren.”

Cruciale Westelse avondwandeling?

“Vrijdag was het feestgedruis al losgebarsten in het Jan Breydelstadion na de ruime zege tegen Westerlo. Maar laat ons eerlijk zijn: dat de Kemphanen andere prioriteiten hadden dan hun voetje zetten tegen “de beste ploeg van België” – dixit Bob Peeters – speelde ook een klein beetje een rol.”

“Zo mocht blauw-zwart nog een ander cadeautje uitpakken: voor het weekend had Club een doelsaldo van +25, co-leider AA Gent had er op dat moment één van +28. Drie dagen later zijn de rollen omgekeerd: +31 voor Club tegenover +25 voor de Gantoise. Als de titelstrijd zo spannend wordt als hij nu belooft te worden, zou de Westelse avondwandeling wel eens een grotere rol kunnen spelen dan we nu denken.”

“Eigenlijk gun ik Club Brugge de titel, en elke Belgische voetbalfan zou hetzelfde moeten doen: zijn we eindelijk van dat eeuwige gezeur over die laatste titel sinds 2005 (of was het 1916?) af…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws